Om svømning

Svømmeafdelingen

Orient svømning har været til i mange årtier.

Vi holder til i Islevbadet på Nørrevangen 8, 2610 Rødovre. Vi tilbyder svømning til alle aldersgrupper fra 5 år og op. Størrelsen på vores hold ligger på 5-12 svømmere og en instruktør. Islevbadet har et enkelt bassin på 25 meter. Vandet er 27-28 grader. 

Instruktører og føl

Holdene trænes af vores dygtige instruktører som primært hentes op fra vores konkurrenceafdeling og ungdomshold. For at blive instruktør, skal man gå et år på bassinkanten som føl. Som føl bliver man tilkoblet en af vores garvede instruktører gennem en hel sæson. I den første halvdel af sæsonen er føllet til for at observere den primære instruktør. Den resterende halvdel af sæsonen, bytter føllet og instruktøren roller, sådan at føllet står for undervisningen mens den garvede instruktør stiller sig i baggrunden som den observerende part.

Alle vores instruktører har gennemført Svømningens grunduddannelse hos DGI/Dansk svømmeunion, og gennemfører årligt en bassinprøve, hvilket er en forudsætning for at måtte undervise.

Vores undervisning

Hos Orient svømning skal det være sjovt at gå til svømning. For de mindste svømmere gør vi meget ud af, at læring sker gennem sjov og leg. Vores erfaring siger, at det er sådan man hurtigst bliver tryg ved vandet og dermed kommer i gang med at lære. For de større svømmere betyder det noget at det er sjovt og lærerigt for at fastholdes til sporten.

Vi ser at flere af vores svømmere bruger svømningen som en måde at være sammen med deres venner, samt møde nye.

På voksenholdende forsøger vi at tilpasse undervisningen til den enkeltes ønsker. Her har vi alt fra begynderhold, til dem der vil have finpudset deres svømmestil, til vandgymnaster der ønsker en sjov og anderledes måde at bevæge sig.

 

Gymnastik- og Idrætsforeningen ORIENTs Svømmeafdeling har eksisteret siden 1971.

ORIENTHUSET

Ved Sportspladsen 14

2610 Rødovre